Schil de asperges en snijd een stukje van de onderkant. Kook ze 10 minuten in water met zout en laat ze 15 minuten in het kookvocht nagaren.
Pel en snipper de sjalotjes. Breng de wijn met de sjalot en peterselie aan de kook en kook dit in ca 10 minuten in, tot 1/3 van de wijn over is.
Wrijf de roodbaarsfilet in met citroensap en laat even liggen.
Verkruimel het brood.
Dep de visfilets droog met keukenpapier.
Bestrooi ze met zout en peper, haal ze door het losgeklopte eiwit en wentel ze door het broodkruim. Druk dit goed aan.
Zeef de ingekookte wijn boven een ander pan. Roer de kookroom en kerriepoeder erdoor en kook het geheel ca 5 min tot een gebonden saus.
Verhit de boter in een koekenpan, bak de roodbaarsfilets in 5 min goudbruin en keer ze halverwege. Schik de asperges op 4 borden, schep de wijnsaus er over en bestrooi het met basilicum.
Leg de visfilets erop.
Lekker met krielaardappeltjes.
Bereidingstijd : 30 minuten
Tip :
Vervang roodbaarsfilet door zeebaarsfilet, tilapiafilet of scholfilet.
Dit gerecht kan in plaats van met vis ook worden bereid met plakken beenham die licht geroosterd zijn in een grillpan of in de oven.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |